Amenajare Cetățuia Cluj-Napoca – Concurs Internațional de Soluții

56533733_2286798824707125_9063327811510468608_n

Avem plăcerea de a anunța lansarea Concursului Internațional de Soluții ”Amenajare Cetățuia Cluj-Napoca”, organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR). Din cadrul juriului internațional fac parte Hermann Georg Gunnlaugsson – Vicepreședinte pentru Practică Profesională al Federației Internaționale a Arhitecților Peisagiști  (IFLA) Europa și Diana Culescu – Președinte Asociația Peisagiștilor din România – AsoP.

Concursul are ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenurilor din ansamblul urban „Cetățuia” aflate în proprietatea Municipalității din Cluj-Napoca, ca început al valorizării întregului ansamblu urban și al integrării lui în sistemul mai larg de loisir al orașului.

Prin preluarea de către Primăria Cluj-Napoca a terenului care face obiectul acestui concurs, se trasează primii pași pentru integrarea Cetățuii în rândul spațiilor publice de mare interes din oraș. Dorința promotorului concursului este ca întreaga zonă să devină un spațiu public de o foarte bună calitate, un loc predilect pentru evenimente în aer liber, un loc reprezentativ cu un puternic caracter identitar pentru întregul oraș și folosit din plin de locuitori și vizitatori, totodată păstrând caracterul peisager al versantului sudic, atmosfera naturală a promontoriului stâncos și  împădurit. Versantul sudic este considerat landmark-ul orașului cunoscut și ca „orașul de la poalele Cetățuii”.

Promotorul concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, proprietarul și administratorul spațiilor publice care vor face obiectul investiției, care va deveni beneficiarul contractului rezultat în urma acestui concurs.

Procedura de atribuire se face prin concursul de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce are ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, deschis în România, țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene.

PREMIILE ACORDATE

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 1.476.149 RON, fără TVA       

Premiul II:  70.000 RON

Premiul III: 45.000 RON

DATA LIMITĂ PREDARE PROIECTE: 24.06.2019

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari:

1. arh. Miriam García García

2. arh. Köllő Miklós

3. arh. Eugen Pănescu

4. arh. Iulia Stanciu

5. arh. Ligia Subțirică

6. peisagist Diana Culescu

7. peisagist Hermann Georg Gunnlaugsson

Membri supleanți:  

8. arh. Anca Virginaș

9. antropolog Laura Panait

Mai multe detalii: https://www.oar.archi/ro/concursuri/amenajare-cetatuia