Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe, Londra, 6-9 septembrie 2018

Peisagiștii europeni se vor întâlni la Londra în perioada 6-9 septembrie 2018 cu ocazia celei de-a 29-a ediții a evenimentului internațional Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe.

Congresul Peisagiștilor este compus din 2 părți, prima fiind deschisă publicului larg, în timp ce a doua are un caracter confidențial și este adresată doar membrilor IFLA Europe.

LI_ValuingLandscape_nologos

6-7 septembrie 2018 – Landscape Institute Conference "Valuing Landscape – Connecting People, Place and Nature"

Programul conferinței cu tema “Valuing Landscape -Connecting People, Place and Nature”, examinează modul în care profesia de peisagist este cea care "leagă oamenii, locuri și natura".

Cea mai mare valoare a peisajului este modul în care acesta face legătura dintre oameni, locurile pe care le creăm și mediul în care trăim. Măsurarea și demonstrarea beneficiilor intervențiilor peisagistice va avea o importanță crucială în anii următori.

Două zile de dezbatere, discuții, gândire îndrăzneață și idei creative:

  • Prima zi este dedicată unei dezbateri privind valoarea peisajului pentru cei care conduc profesia, cu referire la tendințele viitoare, designul urban și evoluțiile digitale.
  • Ziua a doua este concentrată asupra gestionării peisajelor, planificare și politică, incluzând vizite speciale la nivel local în Greenwich și Thamesmead găzduite de Peabody Housing (dezvoltatori a peste 20.000 de case noi într-o investiție de miliarde de lire sterline).

Conferința este organizată de Landscape Institute (asociația profesională omoloagă a AsoP România din Marea Britanie), în parteneriat cu IFLA Europe și Departamentul de Peisagistică al Universității din Greenwich.

Pentru mai multe detalii accesați următorul link.

IFLA-ASSEMBLY_CampaignIcon_2_sponsorlogos

8-9 septembrie 2018 – IFLA Europe General Assembly

Adunarea Generală IFLA Europe are caracter confidențial și în cadrul acesteia pot lua parte doar participanții IFLA Europe (delegați, reprezentanți ai asociațiilor naționale, invitați și observatori acreditați).

IFLA Europe reprezintă 34 de asociații naționale ale peisagiștilor din Europa, respectiv aproximativ 15.000 de profesioniști de pe continentul european. Viziunea IFLA Europe este aceea de a stabili importanţa tuturor aspectelor legate de arhitectura peisajului şi de peisaj, în contextul fizic, socio-economic, cultural, vizual, conceptual şi spaţial a comunităţii europene. Printr-o abordare generală şi cuprinzătoare organizația europeană sprijină exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia participând în acest fel la constuirea unui discurs naţional şi internaţional, conturând şi diseminând iniţiativele europene, facilitarea schimbului de informaţii, promovând în acelaşi timp excelenţa în practica profesională, educaţie şi cercetare, culminând astfel cu o dezvoltare culturală bogată, diversificată şi durabilă. IFLA Europe activează ca Regiunea europeană a International Federation of Landscape Architects.

Edițiile anterioare ale acestei întâlniri anuale au fost găzduite de București în 2017, Bruxelles în 2016, de Lisabona în 2015 și de Oslo în 2014.

previous arrow
next arrow
Slider

Mai multe imagini din cadrul evenimentului care a avut loc la București în 2017: