Claudia Fabian la Conferința AsoP România 2018: Linii directoare ECLAS pentru învățământul european de peisagistică

Cluj2018 Claudia Fabian asop.org.ro 768x542

Claudia Fabian va prezenta Liniile directoare ECLAS pentru învățământul european de peisagistică în cadrul Conferinței AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” pe 1 martie 2018 la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Claudia Fabian este lector la Departamentul de Peisagistică, Biodiversitate și Horticultură Ornamentală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
Deține o diplomă de master în Dezvoltarea Urbană Integrată (2006) la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București și o diplomă de master în Cooperare Internațională, Locuire și Dezvoltarea Urbană la Institutul de Urbanism din Grenoble, Franța (2008).
A obținut diploma de doctor în Geografie Umană (2012) la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, unde a studiat politicile de peisaj în zonele turistice montane și dezvoltarea lor în contextul românesc. Acum temele ei predilecte de cercetare sunt desfășurate în cadrul planificării peisajului teritorial precum și a politicilor de dezvoltare rurală.

În prezent predă Planificarea peisajului si Geografia peisajului (nivelul de studiu – licență), iar în cadrul programului de Master "Managementul conservării biodiversității" cursul de Managementul mediului și peisajului.
În 2015, ea a fost implicată în procesul complex de standardizare a profesiei de peisagist, prin stabilirea competențelor oferite pentru absolvenții acestui domeniu, la nivel universitar. Ea a fost, de asemenea, implicată în dezvoltarea curriculei universitare la specializarea Peisagistică în acord cu standardele europene.
Este membru asociat al Asociației Peisagiștilor din România – AsoP, membru al Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR), iar din septembrie 2015 este și membru în Comitetul Executiv al Consiliului European al Școlilor de Arhitectura Peisajului (ECLAS).

Conferința AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” este organizată în perioada 1-2 martie 2018 în Cluj-Napoca de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP  alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-NapocaFacultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST).

Mai multe detalii despre eveniment aici. Pentru înscrieri vă rugăm să accesați următorul link