Participă gratuit la Școala de Vară la Castel 2017 de la Domeniul Teleki, Gornești

10 zile | un castel | workshop interdisciplinar | o experiență de neuitat

Asociaţia ARCHÉ te invită să contribui și tu la restaurarea domeniului Teleki din Gornești! În perioada 20-29 iulie 2017, organizăm Școala de Vară la Castel, la Gornești, județul Mureș, împreună cu Asociația Castel Teleki.

Afis 9 SVC3

Iubești patrimoniul cultural și vrei, în mijloc de vară, să te distrezi, dar în același timp să înveţi multe lucruri despre patrimoniul construit şi să contribui la protejarea și punerea în valoare a Castelului Teleki din Gornești, atunci participă la „Şcoala de Vară la Castel”.

Te recunoști în aceste descrieri?
● eşti pasionat de clădiri și situri istorice
● îţi doreşti să ajuţi la salvarea patrimoniului cultural din România
● crezi că lucrurile se schimbă în bine odată cu implicarea fiecăruia dintre noi
● vrei să îţi petreci vara asta 10 zile la un castel din Transilvania

 vino și tu la „Şcoala de Vară la Castel”
alături de Asociația ARCHÉ!

… Când?
20-29 iulie 2017

… Ce este „Școala de Vară la Castel” 2017?
Este un workshop interdisciplinar, ce are ca scop crearea unei documentații solide, care să stea la baza unui proiect de restaurare și a unui plan integrat de management al Castelului Teleki. Alături de tine, ne propunem să finalizăm releveulsă analizăm semnificația culturală și situația de conservare a domeniuluiși să demarăm studiul sitului arheologic.

… Ce vei învăţa?
Procesul complex și multidisciplinar al reabilitării clădirilor monument istoric, sub îndrumarea unor experţi din fiecare domeniu de interes. Vă propunem un exercițiu realist, ancorat în contextual naţional și internaţional al protejării, conservării și reabilitării patrimoniului cultural construit.
 

… Cum?
Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul ACESTA (http://bit.ly/Inscriere-Scoala-de-Vara-2017 )
până la data de 14 iulie 2017, iar până pe 16 iulie vom reveni cu un răspuns.

Află mai multe detalii despre proiect de pe blogul Asociației ARCHÉ: www.monumenteuitate.blogspot.ro

***
Școala de Vară” de la Gornești este un proiect derulat de Asociaţia ARCHÉ și Asociația Castel Teleki, în parteneriat cu: Muzeul Județean Mureș; Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții; Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania; Asociația Peisagiștilor din România, Filiala București; Asociația Kelemen Lajos pentru Ocrotirea Monumentelor; Grupul PONT; S.C. IROD-M Srl.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Departamnetul pentru relații Interetnice.