Peisagiștii se reunesc la Cluj pentru Conferința Anuală AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – Educație și Profesie”

Banner Cluj2018 1500x500

La 20 de ani de la înființarea specializării "Peisagistică" în România și la 15 ani de la prima promoție de absolvenți ai acestei specializări, avem plăcerea de a vă invita la prima ediție a Conferinței Anuale AsoP România care va avea loc în perioada 1-2 martie 2018, la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Conferința este organizată de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP  alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-NapocaFacultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST).

Tema evenimentului – educație și profesie în peisagistică – este relaționată cu evoluția domeniului peisagisticii din Europa de Est după căderea comunismului. Au fost invitate și şi-au anunțat prezența personalități de renume din domeniul arhitecturii peisajului din țară și străinătate (Ungaria, Serbia, International Federation of Landscape Architects – IFLA Europe și European Council of Landscape Architecture Schools – ECLAS) care vor dezbate acest subiect în cadrul evenimentului. 

Conferința înglobează o paletă vastă de activități, respectiv: 2 sesiuni de prezentări și dezbateri cu privire la educație și profesie, 2 workshop-uri cu tematica irigații și tăieri aplicate arborilor – susținute de firme și specialiști din domeniu, o expoziție de postere reprezentând Retrospectiva Competiției IFLA pentru Studenți Peisagiști precum și vizite în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultură, Specializarea Peisagistică. 

Evenimentul este dedicat profesioniștilor din domeniu, studenților și cadrelor didactice, reprezentanților administrațiilor publice și, în același timp, are o dimensiune publică – atât expoziția, atelierele de lucru, conferințele cât și dezbaterile fiind deschise tuturor celor interesați de domeniul peisagisticii. 

Pentru mai multe detalii cu privire la eveniment, program, keynote speakers vă invităm să accesați secțiunea dedicată evenimentului AsoP România 2018 pe www.asop.org.ro.

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP este un organism național unic, non- guvernamental, apolitic și independent, constituit în decembrie 2004, care a luat ființă ca o necesitate pentru sprijinirea exercitării profesiei de peisagist, susținerea domeniului peisagistic ca și act de îmbunătățire a calității vieții și de creație artistică, dar și pentru promovarea în România a principiilor enunțate de Convenția Europeană a Peisajului (Florența, 2000), ratificată de țara noastră prin Legea nr. 451/2002. Ca reprezentant al organizației profesionale europene – International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA EUROPE) – asociația acționează și pentru dezvoltarea unui cadru de viață durabil precum și pentru protejarea și conservarea patrimoniului istoric, cultural și natural.

Pentru detalii suplimentare, vă puteți adresa persoanei de contact:

peisagist Teodora KOOS 0742 025 098 / asopromania@gmail.com

2018-02-27_COMUNICAT Conf AsoP (11)

Descarcă comunicat aici.