ELASA annual meeting. Decoding diversity, bringing it together through landscape architecture (2009)

Scurtă descriere: Întâlnirea anuală a studențiilor în arhitectura peisajului din Europa, intitulată: Decoding diversity – Bringing it together through landscape architecture. Scopul evenimentului este aducerea laolaltă a tinerilor care studiază arhitectura peisajului și a experților din acest domeniu, pentru a facilita schimburile de experiență și idei, între acestia.

Perioada de desfăşurare: 21 august – 2 septembrie 2009

Rolul AsoP România: AsoP România a avut rolul de organizator al evenimentului și coordonator al proiectului; Organizarea programului evenimentului, inclusiv dezbateri publice, workshopuri, deplasări în țară; Atragerea de donații, sponsorizări și surse de finanțare pentru implementare proiectului, prin depunerea unor  cererii de finanțări. Promovarea proiectului pe plan local, național și internațional.

Sprijin financiar (pe toată durata proiectului): 15 000 Euro

Evaluarea proiectului: Participarea unui număr de 36 studenți, din care 26 studenți străini din Serbia, Germania, Maria Britanie, Cehia, Polonia, Letonia, Elveția, Franța, Olanda și Slovenia; Organizarea la Timișoara a unei dezbateri publice pe tema acoperișurilor verzi, o soluție în ceea ce priveşte protecţia mediului, îmbunătăţirea calităţii vieţii, a esteticii urbane, a modului de percepere a micro-peisajului în spaţiile dens construite şi a interacţiunii sociale; Organizarea unei vizite a Museului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu și a fortăreței Cișnădioara; Organizarea unui worshop cu studenții participanți legat de conceptul de acoperiș verde. Studiu pe unul din blocurile din centrul Timișoarei; Organizarea unei vizite la Anina, județul Caraș-Severin, care a cuprins: Prezentarea de către prof. dr. ing. Zeno Oarcea a proiectului de reconstrucție ecologică de la Tâlva Zânei. Studiu privitor la impactului negativ asupra mediului înconjurător și dezechilibrul ecologic produs ca urmare a exploatărilor miniere din zonă; Soluții de reconstrucție ecologică pentru situl industrial Anina – Crivina. Problematica haldelor de steril și a terenurilor degradate rezultate în urma exploatării. Rezolvări posibile. Arh. Irina Iamandescu; Prezentare proiect de reconstructie ecologică a minelor de la Petrila, Ana Simionescu

1b
ELASA-Annual-Meeting4b
ELASA-Annual-Meeting3b
ELASA-Annual-Meeting
ELASA-Annual-Meeting2
ELASA-Annual-Meeting5
ELASA-Annual-Meeting7b
ELASA-Annual-Meeting6b
ELASA-Annual-Meeting8b