Școala de Vară la Palat în Florești, 17-27 august 2020

Între 17 și 27 august 2020 te așteptăm alături de noi ca să studiem împreună patrimoniul cultural și peisager  de pe Domeniul Cantacuzino Floresti.

 Ateliere

#Arheologie de grădini.
Atelierul de arheologie se va concentra pe descoperirea urmelor amenajărilor din parcul istoric al Palatului Micul Trianon.
Lectori: Iosipescu Sergiu, Raluca Verussi și Ciornei Mihaela
Perioada: 17-27 august

#Arboricultură.
Atelierul de arboricultură își propune să îmbine aspectele teoretice cu cele practice referitoare la tăierile aplicate arborilor, în contextul mult mai restrictiv oferit de o grădină-monument istoric.
Lectori: Diana Culescu și Alexandru Purcaru
Perioada: 17-22 august

#Arhitectură industrială.
Atelierul de arhitectură urmărește să pună în valoare Uzina electrică din Florești prin intermediul unor activități de inventariere și interpretare a arhitecturii industriale și prin crearea premiselor elaborării unui studiu de fundamentare în vederea clasării acesteia în Lista Monumentelor Istorice din România.
Lector: Irina Iamandescu
Perioada: 24-27 august

Invitat special: Elyze Storms-Smeets

Termen limită înscriere: 12 iulie 2020

Pentru mai multe informații despre eveniment, lectori, calendar și proceduri de înscriere și participare accesează următorul link.

Școala de Vară la Palat este organizată de Fundația Cantacuzino Florești și Asociația ARCHÉ în parteneriat cu Institutul Național al PatrimoniuluiPro Patrimonio și AsoP, Filiala Teritorială București – Ilfov.

Domeniul Cantacuzino este înscris pentru a doua oară consecutiv în programul european Rendez-vous aux jardins.

Școala de Vară găzduiește o parte dintre atelierele derulate prin intermediul a două proiecte culturale co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.