AsoP București vă așteaptă la EXPO FLOWERS & GARDEN

800 x 300 px - ExpoFlowers (RO)

În perioada 23-26 martie 2017 AsoP București va participa la expoziția internațională de flori, amenajări peisagistice, horticultură și grădinărit EXPO FLOWERS & GARDEN 2017.

Anul acesta, echipa AsoP București va prezenta vizitatorilor expoziției rezultatele proiectului LAN-NET: Rețea socio-profesională pentru îmbunătățirea calității vieții în mediul urban din România. Proiectul a vizat îmbunătățirea legislației care guvernează administrarea spațiilor verzi urbane, respectiv Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, pornind de la societatea civilă înspre legislativ printr-o abordare inovativă.

Vă așteptăm cu Propunerea de modificare a legii nr.24/2007 – privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și Ghidul de bună practică pentru administrarea spațiilor verzi, și vă invităm la discuții despre legislația românească și administrarea spațiilor verzi publice.

De asemenea, echipa AsoP București își propune să explice vizitatorilor expoziției într-un mod practic, rolul pe care peisagiștii îl au în modelarea spațiului exterior, cum se pun în practică proiectele și care sunt avantajele colaborării cu specialiștii în domeniul peisagisticii.

Pe parcursul evenimentului, membrii asociației vor sta de vorbă cu oaspeții standului, pornind de la cazuri concrete prezentate de aceștia sau de la situații întâlnite de profesioniști în practica lor curentă. Discuțiile vor evidenția pașii pe care un peisagist îi urmează pentru a înțelege problemele unui spațiu și pentru a stabili care sunt punctele forte ale acestuia. De asemenea, în cadrul conversațiilor, membrii echipei AsoP București vor expune și diverse modalități prin care problemele întâlnite în teren pot fi contracarate precum și maniera în care aspectele pozitive ale unui sit pot fi subliniate.

Astfel, dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la amenajarea propriei grădini sau a unui spațiu verde public ori dacă pur și simplu vreți să cunoașteți profesioniști peisagiști sunteți așteptați la standul AsoP București.

Această intervenție din cadrul EXPO FLOWERS & GARDEN 2017 nu își propune să ofere soluții la cheie vizitatorilor ci să genereze un dialog care să evidențieze atât competențele unui peisagist cât și complexitatea acestui domeniu de activitate.  

În cadrul evenimentului, echipa AsoP București va realiza și conferința „Proiectul de propunere de modificare a Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților”, în sala “Cupola”, sâmbătă 25.03.2017, interval orar 13.30-15.00. 

Participarea AsoP București în cadrul evenimentului este realizată la invitația ROMEXPO și se desfășoară sub egida parteneriatului dezvoltat de-a lungul timpului între cele două instituții. 

Arrow
Arrow
ArrowArrow
EXPO FLOWERS & GARDEN 2016
EXPO FLOWERS & GARDEN 2016 (1)
EXPO FLOWERS & GARDEN 2014
EXPO FLOWERS & GARDEN 2013
Slider