Proiectului ”Registru Verde pentru Parcul Kiseleff | Registru Verde pentru România” (RVPK), generează un exemplu de bună practică pentru gestionarea spațiilor verzi din România, coagulând reprezentanți ai comunității locale, ai comunității profesionale și ai mediului educațional. Proiectul gravitează în jurul Parcului Kiseleff, prima grădină publică din București, simbol marcant al perioadei de modernizare a capitalei. Valența de monument istoric a parcului imprimă un maxim de complexitate pentru activitatea de inventariere, gestionare și monitorizare asistată de aplicațiile de tip Registrul Verde. Implementarea proiectului are în vedere și dezvoltarea de competențe în cadrul comunității pentru planificarea și gestionarea participativă și durabilă a spațiilor verzi publice, dar și pentru protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural.

aprilie 2024 – aprilie 2025

Grădina pentru Biodiversitate IKEA Pallady este un proiect care are în centru natura și mai ales polenizatorii. Viziunea acestui proiect este aceea de a crea un loc de adăpost și hrană pentru fauna polenizatoare, specii sedentare sau migratoare. Astfel, această grădină este bogată în vegetație care poate să ofere condiții sigure de adăpost înmulțire, apă și hrană pentru faună. Astfel, spațiul generat este un organism viu ce evoluează și răspunde schimbărilor, constituindu-se totodată și într-un spațiu deschis vizitării, observării și învățării. Sub îndrumarea specialiștilor din cadrul AsoP București, voluntari inimoși participă la gestionarea acestei bijuterii naturale inserată în țesutul urban al capitalei.

septembrie 2024 – prezent

Inoverde este primul centru de excelență în înverzire urbană dezvoltat în România. Acesta s-a cristalizat în cadrul proiectului EPLUG – Platforma Europeană pentru Înverzire Urbană și își propune să intensifice cooperarea dintre unitățile de învățământ profesional și vocațional, centrele de cercetare și dezvoltare și, respectiv, mediul de afaceri, atât la nivel național și internațional. Împreună cu partenerii români și străini, Inoverde este promotor al excelenței și inovației în domeniul înverzirii urbane, sprijinind rolul proactiv al învățământului profesional și vocațional în dezvoltarea locală și regională.

ianuarie 2023 – prezent

Prin obiectivul său general, proiectul urmărește creşterea gradului de implicare a societăţii civile româneşti în procesul de conformare, modelare, gestionare şi elaborare de politici asupra spațiilor verzi urbane. Ca obiective adiacente, urmărește întocmirea unei metodologii de studiu și analiză asupra conținutului legii care reglementează și administrează spațiile verzi din intravilan (Legea nr. 24/2007), implicarea societății civile (din cele trei orașe pilot, Timișoara, Cluj-Napoca, București) în procesele de elaborare a politicilor privitoare la spaţiile verzi din orașe şi în domeniul protecției mediului, prin organizarea de ateliere de lucru cu largă participare și nu în ultimul rând, întărirea capacităţii organizaţionale şi consolidarea Asociaţiei Peisagiştilor din România – AsoP, ca singura asociație profesională din țară, care activează în domeniul conservării, protecției și amenajării peisajului cât şi al creșterii calităţii spaţiului, prin implicarea în elaborarea de strategii și politici, cu impact local, regional sau național.

martie 2016 – februarie 2017