Acord încheiat între Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiş și Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest

IMG-20191223-WA0002

La Timișoara, în data de 5 decembrie 2019 s-a semnat ACORDUL PENTRU UN ORAȘ, un semn al recunoașterii distincte a celor două profesii și a eforturilor comune de a întări rolul arhitecturii și peisagisticii în consolidarea importanței spațiilor publice asupra calității vieții comunităților locale.

Acest acord are ca scop crearea unui parteneriat la nivel local între cele două organizații profesionale, Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiş și Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest, colaborare bazată pe respectarea prevederilor convențiilor anterioare a breslelor aferente.

Parteneriatul transpune la nivel local acordul încheiat între Ordinul Arhitecților din România și Asociația Peisagiștilor din România-AsoP semnat în iunie 2017, care a preluat și transpus la nivel național Acordul semnat între Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA) și Federația Internațională a Arhitecților Peisagiști (IFLA). Pentru mai multe detalii: ACORD NAȚIONAL.

Cele două organizații profesionale își propun să contribuie în spiritul colaborării active la dialogul cu actorii locali implicați în dezvoltarea urbană, în scopul susținerii unor politici locale coerente pentru arhitectură și peisaj, astfel devenind o voce mai puternică și mai avizată în administrarea spațiului public.

Nr.51(05.12.2019) Acord OAR TM- AsoP Vest (2020) (2)

Nr. 41 (24.11.2017) - ACORD OAR ASOP (2)