Ana Horhat la la Conferința AsoP România 2018: 20 de ani de peisagistică din perspectiva unui tânăr profesionist din România

Cluj2018 Ana Horhat asop.org.ro 768x542

Ana Horhat va vorbi despre 20 de ani de peisagistică din perspectiva unui tânăr profesionist din România în cadrul Conferinței AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” pe 2 martie 2018 la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Ana Horhat este arhitect peisagist, absolvind studiile universitare în cadrul Facultatii de Arhitectura a Universitatii Sapienza din Roma. Detine o diploma de master in Management la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Institutul Pitagora din Brescia, o diploma de master in Arhitectura Peisajului la Roma si diploma de doctor în "Landscape and Environment“  tot la Universitatea Sapienza din Roma. Teza, cu titlul "The new natural garden. Small scale hybridizations", exploreaza  dialecticile dintre arta și natura, gradina și peisaj si reflectia lor in tendintele contemporane de proiectare a spatiilor verzi.

Dupa zece ani de studii, implicari in proiecte de cercetare privind spațiul public si peisajul urban, conferinte, expoziții, ateliere si concursuri de proiectare nationale si internationale, munca de asistent universitar in cadrul Laboratorului de proiectare in Arhitectura gradinilor si a peisajului la Facultatea de Arhitectura din Roma, revine la Cluj-Napoca in 2017, devine membru asociat ASOP filiala teritoriala Nord-Vest si decide, plina de speranta, sa isi exercite profesia de peisagist in Romania.

Conferința AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” este organizată în perioada 1-2 martie 2018 în Cluj-Napoca de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP  alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-NapocaFacultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST).

Mai multe detalii despre eveniment aici.