Asociația Peisagiștilor din România – AsoP în parteneriat cu companiile E-Distribuție au dat startul unei campanii pentru creșterea calității spațiilor verzi din interiorul localităților prin protejarea arborilor, abordând aceste componente esențiale ale cadrului urban ca adevărate infrastructuri verzi. Proiectul vizează comunități din regiunile Dobrogea, Banat și Muntenia deservite de companiile românești de distribuție ale grupului Enel. O bună gestionare a vegetației din mediul urban scade riscurile avariilor și apariției întreruperilor în alimentarea cu electricitate a consumatorilor.
[smartslider3 slider=”30″]
Imagini realizate în cadrul Cursului de arboricultură din Slobozia. Foto credit: Ștefan Stoica
Campania începe joi, 29 octombrie, printr-un curs de gestionare a arborilor din mediul urban și continuă în perioada următoare prin dezvoltarea mai multor evenimente, online și offline, despre creșterea calității spațiilor verzi din orașe.
Cursul de arboricultură urbană desfășurat în perioada 29 – 31 octombrie 2020 este realizat în parteneriat cu Direcția de Administrare a Domeniului Public din Municipiul Slobozia și se adresează angajaților instituției. Acesta va aborda atât aspecte teoretice referitoare la gestionarea vegetației în mediul urban, cât și practice precum analiza vizuală a arborilor, utilizarea aplicațiilor de tip Registru Verde sau realizarea de investigații specializate precum tomografierea sau măsurarea rezistenței lemnului. De asemenea, cursul presupune realizarea de intervenții de tăiere în coronamentul arborilor din Municipiul Slobozia, sub îndrumarea specialiștilor AsoP România și arboricultorilor atestați la nivel internațional, reprezentanți ai Asociației Române de Arboricultură.
Campania inițiată de AsoP România în parteneriat cu companiile E-Distribuție va continua cu o serie de întâlniri și dezbateri, realizate cu sprijinul specialiștilor români și străini. Acestea vor pune în discuție standardele utilizate la nivel internațional pentru gestionarea arborilor din mediul urban, o atenție specială fiind acordată tăierilor realizate în coronamentele arborilor. Proiectul va include și acțiuni practice prin intermediul unor intervenții demonstrative de inventariere și investigare a arborilor din mediul urban, punând bazele unui demers de referință la nivel național pentru creșterea calității spațiilor verzi.