Conferința anuală AsoP România “ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde”, 13-17 mai 2019, București

GSGI19 Carusel 1500x500 (1)

Descarcă COMUNICATUL DE PRESA aici!

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP organizează anul acesta cea de-a doua sa anuală, având ca temă “ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde”, care se desfășoară sub egida Directoratului General de Mediu al Comisei Europene, în cadrul #EUGreenWeek 2019. Conferința va avea loc în perioada 13-17 mai 2019, în cadrul Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Conferința este organizată de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA Europe) și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB).

Tema evenimentului – ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde – are la bază reglementările internaționale, naționale și locale ce constituie factori determinanți ai calității mediului în care trăim. De asemenea, conferința urmărește să pună în valoare și procesul de tip bottom-up generat de AsoP România care a stat la baza modificărilor aduse în prezent Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților prin intermediului proiectului legislativ PL-x nr. 668/2018 aflat acum în dezbatere în Camera Deputaților – cameră cu rol decizional.

Activitățile înglobate de această conferință urmăresc să identifice deopotrivă exemple de bună practică precum și probleme specifice cu privire la generarea unui cadru normativ, care să favorizeze dezvoltarea de infrastructuri verzi, prin implicarea cetățenilor în procesul de legiferare, în concordanță cu viziunea Uniunii Europene.

Evenimentul înglobează o paletă vastă de activități, respectiv:

  • două sesiuni de prezentări realizate de specialiști din România și din străinătate;
  • o dezbatere referitoare la cadrul normativ național și local în contextul mai larg al Uniunii Europene, la care vor participa reprezentanți ai mediului profesional, academic și politic;
  • un workshop dedicat studenților care abordează infrastructurile verzi din perspectiva elementelor componente;
  • o expoziție de proiecte din domeniul peisagisticii;
  • o masă rotundă care urmărește să pună bazele unui grup de lucru multidisciplinar și trans-sectorial care să își concentreze pe viitor eforturile către dezvoltarea unor norme specifice care să permită realizarea de infrastructuri verzi coerente în România.

Conferința AsoP România 2019 se adresează profesioniștilor din domeniu, studenților și cadrelor didactice, reprezentanților administrațiilor publice locale și centrale, domeniului politic și, în același timp, are o dimensiune publică – expoziția, conferințele și dezbaterile fiind deschise tuturor celor interesați de domeniul peisagisticii.

Mai multe detalii cu privire la 

> PROGRAM

> KEYNOTE SPEAKERS

> VENUE

AsoP România mulțumește pe această cale

> partenerilor: International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA Europe), Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) și Ambasada Olandei în România

sponsorilor: Garden Center GrupGloriosa Garden și Maple Architectural Design