Din inima cartierului meu / From the heart of my neighborhood

Scurtă descriere: Proiectul își propune amenajarea unui teren de fotbal, construirea unor spații de socializare și organizarea unor evenimente sportive/culturale (proiecții de filme, piese de teatru și două meciuri de fotbal) în cartierul Ferentari, zona Aleea Livezilor. Pentru empowerment-ul comunitatii si durabilitatea interventiei vom implica cetatenii atat in propunerea de amenajare a parcului, cat si in timpul interventiilor. Astfel, vor avea loc ateliere participative pentru copiii si adultii din cartier, la care vor fi invitati studenti de la Facultatea de Horticultura-Departamentul Peisagistică.

Lider de proiect: Asociatia Komunitas – organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători din domeniul ştiinţelor sociale, mai precis din sfera antropologiei şi sociologiei, urmărind un demers coerent de acţiune socială şi depăşirea cadrului strâmt în care se manifestă ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora.

Perioada de desfasurare: februarie 2011 – iunie 2011.

Rolul AsoP Romania – Filiala București: Participare la atelierele de lucru organizate pentru/împreună cu comunitatea locală, proiectare de specialitate și consultanță.

Colaboratori: Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Ferentari, Asociația L’Armoire Urbaine (Franța), USAMVB – Facultatea de Horticultură – Departamentul de Peisagistică, Administrația Domeniului Public – Sector 5, București.