AsoP_2018, Evenimente

Ioana Tudora la Conferința AsoP România 2018: Standardele educaționale din România și evoluția acestora în raport cu exigențele ECLAS și IFLA​

 

Cluj2018 Ioana Tudora asop.org.ro 768x542

Ioana Tudora va vorbi despre Standardele educaționale din România și evoluția acestora în raport cu exigențele ECLAS și IFLA​ în cadrul Conferinței AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” pe 1 martie 2018 la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Ioana Tudora este formată ca arhitect (1996) și predă din anul 1998 în domeniul arhitecturii peisajului la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. În 1998, a absolvit un program de masterat în domeniul morfologiei urbane și al planificării urbane la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. După mai multe stagii de doctorat la Universite Libre de Bruxelles, în 2008, și-a susținut doctoratul în Sociologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Îi face plăcere să predea și are o cunoaștere aprofundată în ceea ce privește procesul educațional atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional. Foarte implicată în domeniul educației în arhitectura peisajului, ea a fost invitată ca guest profesor în diferite universități, cum ar fi Universitatea Tehnică din Viena (Austria), Haute Ecole Charlemagne – Gembloux (Belgia) și Ecole Nationale Superieure de la Nature et du Paysage – Blois (Franța).

De asemenea, a fost implicată în numeroase proiecte de cercetare privind spațiul public urban și peisajul urban și a publicat numeroase cărți și articole. Ioana Tudora a organizat diferite ateliere, manifestări culturale și expoziții în țară și în străinătate. În ceea ce privește practica în domeniul arhitecturii peisajului, ea a colaborat cu Quattro Design și Planwerk și este în prezent arhitect asociat la RPR Birou de studii contemporane – lucrând la proiecte de peisaj și urbanism, planificare peisagistică și dezvoltarea de reglementări urbane. Este, de asemenea, membră a Asociației Peisagiștilor din România – AsoP și delegatul național în cadrul Federației Internaționale a Arhitecților Peisagiști, Regiunea Europeană.

Conferința AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” este organizată în perioada 1-2 martie 2018 în Cluj-Napoca de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP  alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-NapocaFacultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST).

Mai multe detalii despre eveniment aici. Pentru înscrieri vă rugăm să accesați următorul link