JURNALUL EFLA # 2. APEL PENTRU ARTICOLE.

TEMA: Capacitati adaptive ale oraselor
TERMEN LIMITA: 11 mai 2012
INREGISTRATI ARTICOLUL AICI: eflaonlinejournal@gmail.com

Grupul de Comunicare al Federatiei Europene pentru Arhitectura Peisajului – EFLA este bucuros sa anunte lansarea apelului pentru inscrierea de articole pentru cel de-al doilea numar al jurnalului EFLA avand ca tematica: CAPACITATI ADAPTIVE ALE ORASELOR.
Capacitatea de adaptare face referire la o anumita flexibilitate care permite o mai buna adaptare la noile contexte si schimbari de conditii in termeni de comportament, valori si orientari in masura de a trai efectiv intr-un alt mediu fara declinuri semnificative ale functiunilor cheie.
In acest secol 21, cu o planeta urbanizata, cu mai bine de jumatate din populatie urbanizata, intr-o lume intretesuta de crize financiare, ecologice si sociale, asemenea provocari sunt extrem de relevante. Solutii despre cum am putea dezvolta capacitati adaptive la hiperurbanizare, degradarea mediului, globalizare, tulburari sociale si deficit de resurse, se pare ca sunt aspecte cruciale care asigura existenta noastra.
Profesiile mediului construit si arhitectura peisajului ca o punte de legatura cu aceste discipline, sunt cele mai responsabile entitati pentru oferirea unor solutii inovative si durabile cu privire la proiectarea, planificarea si gestiunea unui oras.
Tematizand aceste capacitati adaptive ale oraselor cat si a caracterului lor de complex de conglomerate apartinand sferelor sociale, ecologice si economice, acest nou numar al JURNALULUI EFLA urmareste sa ofere raspunsuri cu privire la cum dezvoltarea capacitatilor de adaptare ar trebui sa influenteze modul de gandire, imaginea si forma oraselor in care traim. Pot aceste capacitati adaptive sa ajute in atenuarea proiectilor fatale si sa creeze locuri mult mai adaptabile?

Mai multe informatii aici