Sus verdele! (2009 – prezent )

Scurtă descriere:  Proiectul pilot, iniţiat de Asociaţia Peisagiştilor din România – AsoP se va concentra pe găsirea celei mai bune soluţii pentru amenajarea acoperişului unui ansamblu de imobile, din perioada comunismului, reprezentative, cu amplasament central, şi care contrastează cu specificul baroc al zonei; un concept nou şi inovator , importat din culturi în a căror mod de viaţă şi-a găsit utilitatea şi practica.

Proiectul reprezinta un prim pas in vederea implementarii acestui concept la nivel local, ceea ce  confera o importanta deosebita proiectului. Sprijinul sustinut, oferit in toate etapele cheie in demararea actiunii prezentate cat si in dezvoltarea ulterioara a conceptului la nivelul de implementare poate asigura succesul initiativei cu reale beneficii de imagine si nu numai.

Obiectiv: Amenajarea peisagera a grupului de imobile situate pe strada Mărăşti nr.1,2, respectiv strada Serg. C-tin Muşat nr.1, la nivelul superior, va aduce un plus de culoare şi diversitate aspectului general, vizibil dintr-una din cele mai importante pieţe timişorene, simbol local, Piaţa Unirii. Proiectul va acoperii percepte atât de ecologie urbană, protecţia mediului cât şi de conservare şi promovare a patrimoniului local construit.

Perioada de desfăşurare: 2009-2010

Sprijin financiar (pe toată durata proiectului): resurse proprii

Evaluarea proiectului:  Conceptul are un impact deosebit de important, aplicat la scară mare, în ceea ce priveşte protecţia mediului, îmbunătăţirea calităţii vieţii, a esteticii urbane, a modului de percepere a micro-peisajului în spaţiile dens construite şi a interacţiunii sociale.

Surse de informare:

http://susverdeletm.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

http://asopromania.blogspot.com/

http://mcub.ro/inverzireagriului.html