În cadrul Conferinței AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE”, Andreja Tutundzic va prezenta Liniile directoare IFLA și sistemul de acreditare la nivel mondial pentru învățământul de peisagistică (1 martie) și va vorbi despre Profesia de peisagist în Serbia (2 martie) la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.
Începând cu 2014, Andreja Tutundzic a fost ales Președinte al Comitetului pentru Educație și Afaceri Academice în cadrul Federației Internaționale a Arhitecților Peisagiști (IFLA EAA) și membru al Comitetului executiv IFLA. El își desfășoară activitatea la Universitatea din Belgrad (Serbia), Facultatea de Silvicultură – Departamentul Arhitectura Peisajului și Horticultură.
Andreja a lucrat în cadrul Institutului de Urbanism din Belgrad abordând, între altele, proiecte privind realizarea Planului General de Dezvoltare al Belgradului pentru anul 2021, precum și proiecte de definire a conținutului și procedurii de cartografiere a biotopului din Belgrad. Este coautor al Tipologiei Peisajelor Belgradului cu privire la necesitatea implementării Convenției Europene a Peisajului. Interesul său actual cu privire la activitatea didactică și de cercetare se concentrează asupra educației în domeniul arhitecturii peisajului și, respectiv, asupra planificării peisajului și a infrastructurii verzi. În ultimul timp, el a fost implicat și în proiectele legate de problemele crizei migranților. În aceste domenii, a participat la numeroase proiecte, inclusiv finanțate de UE, cum ar fi programele TEMPUS, ERASMUS și Programul de Cooperare Transfrontalieră UNDP.
Andreja este, de asemenea, membru al Grupului de Lucru pentru Recunoașterea Școlilor de Peisagistică din cadrul IFLA Europe unde a activat ca Vicepreședinte pentru Educație (EFLA 2008-2011) și membru al Comitetului Executiv al Asociației Arhitecților Peisagiști din Serbia (UPAS/SALA).
Conferința AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” este organizată în perioada 1-2 martie 2018 în Cluj-Napoca de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST).
Mai multe detalii despre eveniment aici. Pentru înscrieri vă rugăm să accesați următorul link.