AsoP_2018, Evenimente

Viorel Mitre la Conferința AsoP România 2018 – Învățământul de peisagistică din România: prezentarea Specializării Peisagistică a Facultății de Horticultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca

Cluj2018 Viorel Mitre asop.org.ro 768x542-1

Viorel Mitre va prezenta Învățământul de peisagistică din România: prezentarea Specializării Peisagistică a Facultății de Horticultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca în cadrul Conferinței AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” pe 1 martie 2018 la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Prof. univ. dr. Viorel Mitre este decanul Facultății de Horticultură, președintele interimar al Senatului din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, președinte al Societății de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania și președinte al Societății Române a Horticultorilor, filiala Cluj. În calitate de prodecan academic (2012-2016) a fost responsabilul comisiilor de evaluare și asigurare a calității programelor de studii: Horticultură și Peisagistică – Licență. Desfășoară o bogată activitate științifică concretizată în proiecte de cercetare, publicații în jurnale științifice internaționale, brevete și cărți de specialitate. Este conducător de doctorat (din 2009) și membru în colectivul editorial al unor reviste științifice internaționale.

Domnul prof. univ. dr. Viorel Mitre este membru al International Society for Horticultural Sciences (ISHS), al American Society for Horticultural Sciences (ASAS), al Asociației Amicii Rozelor din România (AAR), al Societății Române a Horticultorilor (SRH), al Asociației Române de Culturi de Țesuturi Vegetale, al Societății de Agricultură Ecologică – Agroecologia și al Societății Române de Protecția Plantelor Transilvania. A fost premiat cu Diploma de excelență și medalia de aur la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT (ediția a VIII-a , 2010 – Cluj-Napoca, pentru Grup de invenții), cu Diploma de excelență și medalia de aur la Salonul Internațional de Inventică PRO INVENT (ediția a VIII-a , 2012 – Cluj-Napoca, pentru Grup de invenții), cu Premiul "Ion Haşeganu" acordat pentru cartea Pomicultură specială (acordat de ASAS la București, în anul 2013, cu ocazia premierii rezultatelor cercetării) și cu Diplomă și medalia centenară pentru contribuția adusă la afirmarea horticulturii romanești (acordat de ASAS la București, în anul 2013, cu ocazia premierii rezultatelor cercetării).

Conferința AsoP România 2018 “PEISAGISTICA – EDUCAȚIE ȘI PROFESIE” este organizată în perioada 1-2 martie 2018 în Cluj-Napoca de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP  alături de filialele sale teritoriale: Nord-Vest, Vest și București-Ilfov în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-NapocaFacultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST).

Mai multe detalii despre eveniment aici. Pentru înscrieri vă rugăm să accesați următorul link