Concursul IFLA Europe 2020 pentru studenți și tineri profesioniști „Amprente în peisaj”

IFLA YOUNG PROFESSIONALS CONTEST 2020 1500 x 500 px

În vremurile în care COVID-19 domină toate știrile, afectează toate sectoarele vieții și trebuie să ne adaptăm la situația actuală și la provocări, IFLA Europe dorește să apeleze la creativitatea studenților și a tinerilor profesioniști din domeniul arhitecturii peisajului prin concursul cu tema „Amprente în peisaj”.

Ne confruntăm cu efectele pe care schimbările climatice și încălzirea globală le au asupra mediului nostru. Cum pot răspunde specialiștii in domeniul peisajului? Ce soluții avem? Trebuie să îmbunătățim cunoștințele peisagiștilor?

Macro Amprente în Peisaj

Este important să ne uităm la proiectele la scară largă. Macro Amprentele în Peisaj cu care avem de-a face: intervenții mari în peisaj și cadrul natural, cum ar fi dezvoltarea și extinderea orașelor și creșterea numărului de locuitori urbani, generarea diversificată de energie, noi surse de energie, schimbarea climei și soluții pentru infrastructura verde-albastră. Cum tratăm aceste proiecte mari și ce soluții avem ca peisagiști pentru a rezolva aceste proiecte? Cu ce grupuri profesionale trebuie să lucrăm pentru a obține rezultate mai bune? Ce trebuie schimbat pentru a gestiona mai bine marile proiecte de viitor?

Micro Amprente în Peisaj

De asemenea, tratăm proiecte la o scară mai mică și facem schimbări în infrastructura zonelor urbane. Cum putem determina mai mulți oameni să se plimbe, să meargă cu bicicleta sau să folosim transporturi “eco-friendly” pentru a reduce traficul și poluarea mașinilor? Cum îmbunătățim sănătatea publică și îi facem pe oameni să se simtă mai bine? Ce soluții de proiectare și implementare avem? Cum putem obține rezultate mai bune și cum putem convinge clienții să investească într-un mediu de calitate și estetic, care este deschis spre cer? Cel mai recent proiect al comunității urbane din Islanda este axat pe limita orașului și împrejurimile sale. Cum reducem traficul auto și creștem mersul pe jos și cu bicicleta? Ce soluții avem în amprenta la scară mică și în pașii mici de făcut către comunități mai durabile?

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 20 iunie 2020.

Mai multe informații legate de Concurs și Regulament pot fi accesate la următorul link:  https://www.iflaeurope.eu/index.php/youth/general/rules-and-regulations