Conferința anuală AsoP România CONEXIUNI NATURALE. O NOUĂ CULTURĂ URBANĂ?, 10-11 decembrie 2020, Timișoara

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP organizează anul acesta cea de-a treia ediție a conferinței anuale cu tema Conexiuni naturale. O nouă cultură urbană? Evenimentul va avea loc în perioada 10-11 decembrie 2020, în mediul online cu transmisie directă de la Timișoara.

Conferința este organizată de către Asociația Peisagiștilor din România – AsoP alături de filialele sale teritoriale AsoP Nord-Vest, AsoP Vest și AsoP București-Ilfov în parteneriat cu companiile E-Distribuție, Primăria Municipiului Timișoara, Federația Internațională a Arhitecților Peisagiști (IFLA) – Regiunea Europeană (IFLA Europe), Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș (OAR Timiș) și Bienala Timișoreană de Arhitectură (BETA) și Asociația Română de Arboricultură (ARA).

Tema evenimentului – Conexiuni naturale. O nouă cultură urbană? – este legată de  procesul de negociere a cadrului natural în țesuturile urbane, ca parte a unei viziuni actuale îndreptate spre realizarea de amprente pozitive în mediul nostru de viață. Lista problemelor de mediu pe care le are România, chiar dacă nu este un caz singular, face obiectul unor discuții tot mai accentuate, atât în plan intern, cât și la nivelul Uniunii Europene (CE), și fac referire, în mod deosebit, la aspecte legate de impactul uman asupra mediului de viață și la accesul tot mai redus la o infrastructură ecologică de calitate.

În acest context, inițiative precum politicile de înverzire (Urban Greening Plan, Greenification), restaurarea infrastructurilor și a coridoarelor ecologice și apariția de bio-orașe și eco-cartiere, păduri urbane, grădini comunitare și ferme urbane devin soluții tot mai des prezente în strategiile de îmbunătățire a calității vieții a multor orașe.

Programul conferinței propune patru paneluri de dezbateri:

  • Viziuni urbane pentru dezvoltarea, protecția și managementul peisajelor
  • Serviciile ecosistemice în proiectele de peisaj
  • Patrimoniul peisager
  • Inițiative, experimente și bune practici

Conferința reunește oameni de știință, profesioniști și artiști, reprezentanți ai administrației publice, ai mediului privat și non-guvernamental, care în preocupările lor au competențe și responsabilități legate de gestionarea naturii în mediul urban.

Mai multe detalii

>Descarcă PROGRAM aici

>Descarcă TEMA CONFERINȚEI aici

>Descarcă COMUNICATUL DE PRESA aici


ENGLISH

>Download PROGRAMME here

>Download THE THEME OF THE CONFERENCE here

>Download THE PRESS RELEASE here