Congresul Mondial IFLA 2020 a fost amânat

Executivul IFLA (Federația Internațională a Arhitecților Peisagiști)  a monitorizat îndeaproape pandemia COVID-19 și a fost în contact cu toate asociațiile gazdă care au angajamente de a organiza congrese mondiale IFLA.

Comitetul Executiv IFLA acceptă decizia organizatorilor Congresului mondial IFLA 2020, ILAM, de a anula în mod regretabil congresul și reuniunea consiliului mondial din Penang din acest an.

În urma consultării cu organizatorii asociațiilor Kenya / Suedia (2021), Coreea (2022) și Turcia (2023), a fost luată decizia conform căreia programul pentru Congresul IFLA World și ședința Consiliului să fie modificat după cum urmează:

  • 2020 Fără congres
  • 2021 Malaezia
  • 2022 Coreea
  • 2023 Suedia / Kenya
  • 2024 Turcia

Reuniunea Congresului și Consiliului Mondial din Penang va avea loc în perioada 19-21 august 2021.

Executivul IFLA mulțumește tuturor celor implicați pentru înțelegerea arătată. Atmosfera prietenoasă și colaborativă în care au avut loc discuțiile consolidează solidaritatea profesioniștilor din domeniul peisagistic și calitatea liderilor săi individuali.

Comitetul Executiv IFLA ia în considerare opțiunile pentru organizarea unei reuniuni virtuale a Consiliului Mondial în septembrie 2020. Un anunț va fi făcut delegaților și asociațiilor de îndată ce comitetul și secretariatul vor identifica cea mai bună cale de a proceda.

Federația Internațională a Arhitecților Peisagiști – IFLA este organismul mondial a profesioniștilor din domeniu având membrii din peste 60 de țări de pe toate continentele. IFLA reprezintă profesia de arhitectura peisajului atât în organizațiile guvernamentale cât și non-guvernamentale cum ar fi UN, UNESCO, UIA, UN-Habit, IUCN, ICOMOS, Consiliul Europei și altele. Mai multe detalii: www.asop.org.ro/despre/afilieri/ifla/.

Puteți urmări cele mai recente știri IFLA pe www.iflaworld.org