Demers AsoP București pentru salvarea Parcului Cișmigiu

Asociația Peisagiștilor din România – Filiala București a înaintat către Primăria Municipiului București o propunere pentru realizarea unei cooperări care are ca scop salvarea și reabilitarea Parcului Cișmigiu.

În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 160/2016, AsoP București și-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea și implementarea unui plan de gestionare adecvat și pentru atragerea de finanțări pentru realizarea propriu-zisă a activităților specializate necesare pentru a oferi o șansă de supraviețuire celei mai emblematice grădini istorice din România. Starea deplorabilă în care se află În prezent Parcul Cișmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absența expertizei necesare la nivelul administrației publice, precum și cadrului instituțional format din entități cu atribuții incerte sau contradictorii.

Propunerea AsoP București are în vedere și generarea unui exemplu pentru gestionarea spațiilor verzi atât pentru Municipiul București cât și pentru alte localități din România și, totodată, în condițiile unei utilizări adaptate zilelor noastre.

Descarcă solicitarea transmisă către PMB  aici. 

2021-07-29_solicitare PMB_cismigiu_tr

Add Comment