Având în vedere necesitatea de responsabilizare colectivă ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă, am luat decizia de a muta evenimentul TEI: administrarea și întreținerea spațiilor verzi urbane în online prin două componente: 💬 DIALOG și ℹ️ INFORMARE.
💬DIALOGUL între invitații la eveniment și reprezentanții urbanlab.vj va avea în centru prezentarea Ghidului AsoP Romania pentru administrarea spațiilor verzi. De asemenea, vom prezenta și discuta inițiativele pe care dorește să le implementeze asociația Urban Lab Valea Jiului pentru a contribui la creșterea calității mediului din zona noastră. Acesta va fi publicat pe pagina evenimentului.
Pentru ℹ️ INFORMARE, transmitem în acest weekend un playlist de documentare și videoclipuri informative în domeniul protecției mediului și conceptelor contemporane pentru amenajarea spațiilor verzi urbane. Dacă aveți sugestii în acest sens, vă rugăm să ni le transmiteți pentru a le include în program și a le distribui. În data de 20 martie 2020, la Petroșani are loc lansarea inițiativei Urban Lab Valea Jiului, eveniment în cadrul căruia AsoP România este partener.
Anunț original
Rezultat din necesitatea de a gândi suprafețele verzi și vegetația urbană ca prim obiect al preocupărilor cu privire la mediul înconjurător, acțiunea din 20 martie vine să aducă împreună atât principii teoretice cât și aplicații practice pentru a răspunde la întrebarea: "cum realizăm amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din orașele noastre?".
Invitații acestui eveniment sunt Diana CULESCU (peisagist, președintele Asociației Peisagiștilor din România), Mihail – Alexandru PURCARU (arborist certificat International Society of Arboriculture) și Vasile Andrei SURUGIU (alpinist utilitar, Rami Extrem Work).
Evenimentul va debuta cu prezentarea inițiativei Urban Lab Valea Jiului, urmat de lansarea în Valea Jiului a Ghidului de bună practică pentru administrarea spațiilor verzi, elaborat de AsoP Romania. Despre aceasta ne va vorbi Diana Culescu, președintele Asociației Peisagiștilor din România. Aceasta va fi urmată de Mihail Alexandru Purcaru (Tree Care Solutions), cu o prezentare a noțiunilor generale despre tăierile de întreținere a arborilor din mediul urban.
După o sesiune de Q&A, evenimentul continuă cu un workshop practic: studiu de caz – Teiul Casei Ianza – metode și tehnici pentru întreținerea corectă a arborilor din mediul urban, susținut de Mihai Alexandru Purcaru și Vasile Andrei Surugiu (Rami Extrem Work).
Organizatori și parteneri:
- Urban Lab Valea Jiului (urbanlab.vj),
- Valea Jiului Implicată (Valea Jiului Implicată),
- Fundația Ianza Art Inter Cultural (Ianza Art Inter Cultural),
- AsoP – Asociația Peisagiștilor din România (AsoP Romania),
- Rami Extrem Work,
- Tree Care Solutions
Mai multe detalii: Eveniment Facebook.
Vă așteptăm la eveniment!