Comunicate, Proiecte

REGISTRU VERDE – Aplicația pentru inventarierea arborilor din mediul urban a trecut de prima fază de testare

[smartslider3 slider=20]

Reprezentanții AsoP au participat azi, 26 mai 2017, la prezentarea rezultatelor obținute în faza de testare a versiunii Alfa a aplicației REGISTRU VERDE dezvoltată împreună cu studenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității din București.

Realizarea aplicației a fost posibilă prin bunăvoința domnului conf. dr. Radu Gramatovici – decanul FMI, care a facilitat colaborarea dintre membrii filialei de la București a AsoP România și echipa de studenți formată din Doru Mușuroi, Dragoș Gabor, Mihai Andrei Tănase, Liviu Oprescu și Alexandru Gabriel Gherguț. Această colaborare se desfășoară în cadrul programului dezvoltat de FMI din dorința de a oferi studenților posibilitatea să se implice în proiecte concrete și pentru a sprijini activitatea organizațiilor non-profit din România.

Proiectul pentru generarea aplicației REGISTRU VERDE a fost demarat în luna martie 2017, iar pe parcursul lunii mai a fost testată în teren prima variantă a acesteia. Pe perioada verii, cei 5 studenți ai FMI împreună cu membrii echipei AsoP vor colabora pentru a definitiva versiunea Beta a aplicației și pentru a testa noile caracteristici implementate.

După finalizarea acestei etape, aplicația REGISTRU VERDE va fi pusă la dispoziția tuturor celor care vor să se implice în inventarierea vegetației arborescente din mediul urban sub coordonarea AsoP. În acest sens, organizația noastră urmează să realizeze o serie de sesiuni de instruire cu privire la utilizarea aplicației adresate atât publicului larg cât și profesioniștilor din domeniu.

Este important de reținut faptul că aplicația permite introducerea de date în funcție de gradul de specializare caracteristic fiecărui utilizator, în demersul de colectare a datelor putându-se implica atât profesioniști cât și persoane care nu au studii de specialitate cu privire la vegetația arborescentă. De asemenea, trebuie menționat faptul că rapoartele generate de aplicația REGISTRU VERDE pe baza informațiilor culese din teren vor permite administrațiilor publice locale să aibă o abordare adecvată cu privire la gestionarea arborilor din mediul urban.

Echipa AsoP dorește să mulțumească studenților FMI Doru Mușuroi, Dragoș Gabor, Mihai Andrei Tănase, Liviu Oprescu și Alexandru Gabriel Gherguț pentru colaborare și pentru rezultatele extraordinare obținute până în prezent. De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă și către domnul Decan conf. dr. Radu Gramatovici pentru oportunitatea oferită atât organizației noastre cât și tuturor comunităților locale din România interesate de păstrarea calității vegetației și a spațiilor verzi.