SPAŢIUL PUBLIC #3. [+/-] VEGETAȚIE (Aftermovie)

video

A treia ediţie a Conferinţei Spațiul Public, organizată de Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest (AsoP Vest) s-a desfăşurat în intervalul 15 – 17 noiembrie 2018 în Timișoara. În cadrul evenimentului s-a abordat problematica administrării rețelelor locale de spații verzi, cu o atenție deosebită acordată vegetației arboricole din spațiul public, cea care are și cel mai mare impact asupra microclimatului și ecosistemului local.

O componentă importantă a acestei conferințe au fost atelierele practice METODE ȘI TEHNICI DE ÎNTREȚINERE A ARBORILOR. Importanți specialiști din țară și Europa (Germania, Ungaria) au prezentat: 

  • lucrări aplicate coronamentului (tăieri de formare, întreținere, regenerare),
  • lucrări de profilaxie (diagnoză, tomografie, tratamente),
  • lucrări de protecția arborilor în contextul șantierelor și în proximitatea rețelelor edilitare (ex. electrice, de gaz, apă etc.) ș.a.

Atelierele au fost precedate de o conferință, ce a abordat teme specifice, grupate în ordinea dimensiunii și impactului acestora la nivelul managementului urban.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au sprijinit organizarea evenimentului, partenerilor, sponsorilor și media locală pentru promovare.

Mai multe detalii cu privire la eveniment pe pagina oficială.

Video: 2019, Pataki Farcaș
© 2019, Asociația Peisagiștilor din România, Filiala Teritorială Vest