NOUTĂȚILE LUNII APRILIE – LUNA MONDIALĂ A ARHITECTURII PEISAGISTICE

Aprilie este luna mondială a arhitecturii peisagistice și pentru a marca această perioadă, marile organizații desfășoară evenimente care aduc în prim plan importanța acestui sector.

 

BIODIVERSITATEA și MOBILIERUL INOVATIV

Biodiversitatea din parcurile orașelor noastre poate beneficia de o creștere substanțială apelând la mobilier inovativ și inteligent.
Parcurile și spațiile verzi reprezintă locuri importante pentru noi și pentru orașele în care locuim. În colaborare cu o serie de experți în domeniile biologiei și paleontologiei, VESTRE a studiat modalitatea în care putem crește biodiversitatea prin inovațiile pe care le putem aplica mobilierului. Astfel, toate cunoștințele, ce sunt bazate pe cercetare, au fost folosite în dezvoltarea unor noi concepte inteligente de design.
Subiectul va fi discutat, pe 21 aprilie, între 13.00 și 14.00, online. Evenimentul este organizat de Landscape Institute împreună cu VESTRE, unul dintre cei mai importanți producători de mobilier urban din Europa.

BURSĂ – Congresul IFLA WORLD

Vești bune la început de aprilie. Dacă faci parte dintr-un program acreditat și dedicat peisagisticii sau ești proaspăt absolvent al unei astfel de instituții, ai posibilitatea să câștigi o bursă de călătorie care te va trimite direct în Coreea de Sud, la Congresul IFLA WORLD. Pentru a beneficia de o astfel de bursă, trebuie urmați câțiva pași, inclusiv completarea unui formular, până pe 31 mai. Câștigătorii vor avea oportunitatea să discute cu Președintele IFLA și cu consiliul executiv al organizației. Detalii aici – IFLA Travel Bursary for students and recent graduates to attend the IFLA 2022 World Congress — International Federation of Landscape Architects (iflaworld.com)

bursa ifla world

CONCURS  – PEISAJE RURALE

Nu uita de concursul de fotografie 𝐏𝐞𝐢𝐬𝐚𝐣𝐞 𝐫𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 – 𝐨 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞 lansată de IFLA Europe!
Peisajele agricole reprezintă aproximativ 39% din terenuri la nivel european, fiind precum un pergament al interacțiunii umane cu natura și creând o infrastructură verde extinsă, atunci când sunt cultivate în mod durabil.
Grupul de lucru 𝐀𝐠𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐋𝐚𝐧𝐝𝐬𝐜𝐚𝐩𝐞 𝐚𝐥 𝐈𝐅𝐋𝐀 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞 invită profesioniștii și amatorii să trimită imagini cu peisajele lor ideale, dar și cu peisajele agricole pe care le întâlnesc zi de zi. Mai multe informații despre premii și regulamentul de participare găsești în articolul celor de la IFLA EUROPE!
Detalii sunt disponibile aici – IFLA Europe Rural Landscapes photo competition

SIMPOZION: GREEN CITIES – RESILIENT CITIES

În aprilie, luna mondială a arhitecturii peisagistice, IFLA Europe împreună cu asociația peisagiștilor din Grecia, Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ), organizează simpozionul 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐂𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬 – 𝐑𝐞𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐂𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬.
Evenimentul a avut loc pe 2 aprilie, la Atena, începând cu ora 10:30. De asemenea, simpozionul a putut fi urmărit pe platforma ZOOM, înregistrarea putând fi urmărită aici – Facebook GREEN CITIES
Planificarea, dezvoltarea durabilă, infrastructura verde și designul ecologic au fost concepte cheie ce au fost abordate de-a lungul simpozionului. Între alții, au susținut prezentări:
𝐊𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐆𝐤𝐨𝐥𝐭𝐬𝐢𝐨𝐮, Președinte IFLA Europe
𝐄𝐟𝐭𝐡𝐲𝐦𝐢𝐨𝐬 𝐁𝐚𝐤𝐨𝐲𝐚𝐧𝐧𝐢𝐬, Secretar General al Ministerului Mediului Grecia
𝐋𝐞𝐧𝐢𝐨 𝐌𝐢𝐫𝐢𝐯𝐢𝐥𝐢, din partea Municipalității din Atena
𝐌𝐚𝐫𝐠𝐚𝐫𝐢𝐝𝐚 𝐂𝐚𝐧𝐜𝐞𝐥𝐚 𝐝’𝐀𝐛𝐫𝐞𝐮, Vicepreședinte pentru Educație în cadrul IFLA Europe, APAP Portugalia
𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮, Secretar General al IFLA Europe, AsoP România
𝐃𝐢𝐝𝐢𝐞𝐫 𝐕𝐚𝐧𝐜𝐮𝐭𝐬𝐞𝐦, Vicepreședinte pentru Practică Profesională în cadrul IFLA Europe, ABAJP/ BVTL Belgia
𝐇𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐧 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠 𝐆𝐮𝐧𝐧𝐥𝐚𝐮𝐠𝐬𝐬𝐨𝐧 – Trezorier IFLA Europe, FILA Islanda
Pentru mai multe informații și program, accesați – https://iflaeurope.eu/…/phala-ifla-europe-joint…