𝐌𝐀𝐑𝐓𝐈𝐄 – 𝐎𝐏𝐄𝐍 𝐂𝐀𝐋𝐋-𝐔𝐑𝐈 ȘI 𝐒𝐄𝐌𝐈𝐍𝐀𝐑𝐈𝐈

Primăvară vine cu vești frumoase și proaspete! Află noutățile lunii martie din domeniul peisagisticii. Fiind un sector complex, în fiecare zi apar evenimente, conferințe, proiecte și studii care contribuie la dezvoltarea acestei arii.

LANDEZINE ÎȘI AȘTEAPTĂ PROIECTELE

Primăvara se numără competițiile, am putea spune. Landezine este pregătită să primească proiecte de la studenți și tineri profesioniști pentru cea de-a șaptea ediție a LILA – Landezine International Landscape Award. Află toate detaliile privind înscrierile aici ⬇️⬇️⬇️

CARE ESTE VIITORUL JOCULUI?

𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐣𝐨𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢? – un webinar în care se va pune accent pe mediul înconjurător și pe îmbunătățirea spațiilor de joacă. Pe lângă schimbările climatice, comunitățile se lovesc și de probleme precum locuri puține de joacă, de practicare a sporturilor, lucruri care duc, din păcate, la obezitate și dependența de tehnologie în rândul copiilor. #AsoPNews #AsoP
Webinarul propus de LANDSCAPE INSTITUTE va avea loc pe 29 martie, mai multe detalii fiind disponibile aici – LI Webinar: The Future of Play: 5 Key Trends in 2022 Tickets, Tue 29 Mar 2022 at 11:00 | Eventbrite

RE:PUBLIC LANDSCAPE

Lumea în care trăim este martora unor schimbări rapide în contextul pandemiei, a revoluției tehnologice și, din păcate, a conflictelor politice. Profesioniștii au misiunea de a oferi o viziune sănătoasă, puternică și frumoasă asupra anului 2022. Iar pentru a putea contura o astfel de viziune este esențial să discutăm problemele privind peisajul, de la local la global.
Astfel, a luat naștere competiția RE:PUBLIC LANDSCAPE, dedicată tuturor studenților și absolvenților facultăților de peisagistică. Sunt acceptate lucrări individuale, cât și de grup, toate informațiile fiind accesibile pe IFLA 2022 Student Competition “RE:PUBLIC LANDSCAPE”

THE WAY FORWARD – un plan de acțiune al arhitecților suedezi

Fiecare dintre noi trebuie să încercăm să creăm un mediu mai curat, mai sustenabil și asta pentru că fiecare acțiune pe care o facem se răsfrânge asupra naturii, a noastră. Noi legi sunt implementate zi de zi, societatea încearcă să se schimbe și se dezvoltă căi de comunicare și campanii pentru o mai bună informare.
Dar, pe lângă toate acestea, un rol masiv în crearea unui mediu ecologic și durabil îl au arhitecții. Există multe proiecte care vizează creșterea ritmului de construcții durabile, iar reprezentanții organizației arhitecților din Suedia au pregătit un plan de acțiune privind modalitatea prin care arhitecții pot contribui la o tranziție mai rapidă către construcții ecologice durabile.

𝐄𝐕𝐄𝐍𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄 – 𝐂𝐎𝐍𝐆𝐑𝐄𝐒𝐔𝐋 𝐌𝐎𝐍𝐃𝐈𝐀𝐋 𝐀𝐋 𝐍𝐀𝐓̦𝐈𝐔𝐍𝐈𝐈 𝐈𝐔𝐂𝐍 – 𝐂𝐄 𝐈̂𝐍𝐒𝐄𝐀𝐌𝐍𝐀̆ 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐀

În septembrie anul trecut, experți de mediu din întreaga lume s-au reunit la Congresul Mondial pentru Conservarea Mediului, un eveniment organizat la Marsilia, de IUCN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii). Membri ai IUCN, experți în știință, dar și în practica și politica conservării și dezvoltării durabile, s-au reunit pentru a decide programul Uniunii pentru următorii zece ani. O concluzie a fost clară, aceea că Europa trebuie să-și intensifice eforturile și ambițiile pentru a proteja natura.

Așadar, ce s-a realizat în cele șase luni care au trecut de la Congres? Care sunt rezultatele și ce reprezintă ele pentru politicile UE? Pe 16 martie, poți participa online la evenimentul care prezintă o evaluare a rezultatelor.

DATA – 16.03.2022, ÎNTRE 14:00-16:00 

Evenimentul online este găzduit de europarlamentarul Miapetra Kumpula-Natri și europarlamentarul Catherine Chabaud. Mai multe detalii sunt disponibile aici – Online event: IUCN World Conservation Congress: What does it mean for Europe? 16 March 2022, 14pm-16pm CET (iflaeurope.eu)

𝐒𝐂𝐀𝐏𝐄 𝐏𝐑𝐄𝐙𝐈𝐍𝐓𝐀̆ 𝐒̦𝐀𝐒𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐄 𝐂𝐄 𝐍𝐄𝐂𝐄𝐒𝐈𝐓𝐀̆ 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐑𝐕𝐄𝐍𝐓̦𝐈𝐈 𝐏𝐄𝐈𝐒𝐀𝐆𝐈𝐒𝐓𝐈𝐂𝐄

Ți-ar plăcea să citești despre locurile care au nevoie imediată de intervenții din punct de vedere peisagistic? Cel mai recent număr al scape, revista internațională de arhitectură peisagistică și urbanism, prezintă șase astfel de proiecte din lumea întreagă și reflectă asupra lor. Zona de la Cernobîl, mahalalele din Cape Town, terenuri agricole degradate din Kenya și Peru, un oraș al refugiaților neplanificat în Iordania și metropola Mexico City care se scufundă, toate acestea discutate de profesioniști în domeniu. Poți cumpăra varianta digitală aici = >> https://www.scapemagazine.com/scape17/

𝐎𝐏𝐄𝐍 𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐎𝐒𝐋𝐎 𝐀𝐑𝐇𝐈𝐓𝐄𝐂𝐓𝐔𝐑𝐄 𝐓𝐑𝐈𝐄𝐍𝐍𝐀𝐋𝐄

𝐕𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐟𝐫𝐮𝐦𝐨𝐚𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐧𝐨𝐫𝐯𝐞𝐠𝐢𝐚𝐧𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐞𝐢𝐬𝐚𝐠𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐚𝐥 𝐎𝐬𝐥𝐨 𝐀𝐫𝐜𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐓𝐫𝐢𝐞𝐧𝐧𝐚𝐥𝐞. Pentru cea de-a 8-a ediție a evenimentului, Oslo Architecture Triennale invită peisagiști, arhitecți, academicieni, activiști, artiști, practicieni și planificatori să prezinte proiecte, practici și perspective care să contribuie la crearea unor cartiere mai durabile, sustenabile și prospere.

Proiectele selecționate vor fi expuse unui public internațional de profesioniști în cadrul celei de-a 8-a ediții a Trienalei de Arhitectură de la Oslo, care va avea loc în toamna anului 2022. De asemenea, ideile alese vor fi prezentate publicului care va participa la evenimentul din capitala Norvegiei. Detalii privind înscrierile sunt disponibile aici = https://neighbourhoodindex.org/

𝐀𝐬𝐨𝐏, 𝐏𝐄 𝐂𝐀𝐍𝐀𝐋𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐘𝐎𝐔𝐓𝐔𝐁𝐄

Știai că poți găsi o serie de materiale ale #AsoP pe canalul de Youtube al asociației? Abonează-te și află primul noutățile! Detaliile canalului =>> (1) AsoPRomania – YouTube